Ylivieskan Voimistelu ja Liikunta ry

TERVETULOA MUKAAN!

Ylivieskan Voimistelu ja Liikunta ry:n vastuullisuusohjelma

Seuran tarkoituksena on edistää jäsenistönsä keskuudessa liikuntaharrastusta siten, että mahdollisimman moni voisi harrastaa monipuolista liikuntaa matalalla kynnyksellä. Toiminnan perustana ovat liikunnan eettiset arvot ja urheilun reilun pelin periaatteet. Toiminnan tavoitteena on tasa-arvoisen liikuntakulttuurin edistäminen. Seuramme on voittoa tavoittelematon yhdistys, jonka toiminta rahoitetaan pääosin kausimaksuilla. Ylivieskan kaupunki tukee seuraa toiminta- ja kohdeavustuksella. Seura kuuluu jäsenenä Suomen Voimisteluliitto ry:een ja noudattaa myös tämän lajiliiton sääntöjä. Seura on myös Keskipohjanmaan Liikunta ry:n (KePLi) jäsen.

Seuran arvot · Liikunnan ilo · Yhteisöllisyys · Yhdenvertaisuus

Toiminta

Seuramme järjestää toimintaa ”vauvasta vaariin” niin tytöille kuin pojille, sekä naisille että miehille. Toimintamme on avointa kaikille. Seuralla ei ole omaa liikuntatilaa, joten liikuntapaikkoina toimivat koulujen liikuntasalit ja liikuntatoimen hallinnoimat tilat.

Vastuullisuus

Olemme sitoutuneet Suomen Voimisteluliiton vastuulliseen urheiluun: yhteisiin reilun pelin periaatteisiin sekä voimistelun eettisiin periaatteisiin.

Pidämme huolen hyvästä hallinnosta, turvallisesta toimintaympäristöstä, yhdenvertaisuudesta ja tasa-arvoisuudesta. Otamme toiminnassamme huomioon myös ympäristöasiat. Seurallamme on laadittuna epäasialliseen käyttäytymiseen puuttumisen malli ja kannustamme jäseniämme ottamaan yhteyttä sähköpostitse (yvolivoimistelu@gmail.com) matalalla kynnyksellä seuran puheenjohtajaan. Kaikessa häirinnässä ja muussa hyvinvointia haastavassa toiminnassa on nollatoleranssi.

Seuran pelisäännöt

Toimintamme perustana ovat liikunnan eettiset periaatteet ja urheilun reilunpelin periaatteet. Noudatamme yhdessä seuramme arvoja. Tarjoamme sopivaa liikuntaharrastusta eri-ikäisille eri elämänvaiheisiin. Tuemme ja kannustamme ohjaajia ja seuratoimijoita kouluttautumaan. Olemme aikaansa seuraava seura. Näin takaamme monipuolisen ja laadukkaan toiminnan

Ohjaajien pelisäännöt ja eettiset linjaukset

Tiedostan ohjaajan tehtävät ja toimin seuran arvojen mukaisesti. Suunnittelen tunnit huolellisesti huomioiden kohderyhmän. Luon harjoituksiin kannustavan ja myönteisen ilmapiirin. Kehitän osaamistani. Huomioin kaikki harrastajat yksilöinä ja kohtelen kaikkia tasapuolisesti ja oikeudenmukaisesti. Toimin itse esimerkillisesti. Jätän omat asiat (huolet, murheet, väsymyksen) salin ulkopuolelle. Sitoudun noudattamaan urheilun yhteisiä reilun pelin periaatteita ja voimistelun eettisiä periaatteita.

Lapsiryhmien pelisäännöt

Tunnilla käytän joustavia vaatteita ja olen avojaloin tai jumppatossuilla. Pitkät hiukset pidän kiinni. Odotan ohjaajaa salin laidalla oman aikuisen kanssa. Olen reippaasti mukana ohjaajan suunnittelemassa toiminnassa. Tunnin lopuksi rentoudun ja annan muillekin rentoutumisrauhan. Tunnilla en syö karkkia tai purkkaa. Vesi on hyvä urheilujuoma.

Liikuntavälineisiin ei saa koskea ennen tunnin alkua eikä ilman ohjaajan lupaa.

Katsomo ja lava eivät ole liikunta-aluetta. Niissä juokseminen on kielletty.

Ohjaaja vastaa lapsista vain liikuntatunnin aikana.

 

Hyvässä seurassa on ilo liikkua!