Telinevoimistelu oheisharjoittelulajina
11.3.2018 13:04 Uutiset / Jaoston pääsivusto

kehonhallintaa telinevoimistelusta

Telinevoimistelusta lisää tehoa harjoitteluun


Ylivieskan Voimistelun ja Liikunnan telinevoimistelujaosto tarjoaa monipuolista oheislajiharjoittelua eri lajien harrastajille Voikkari-salillamme.

Harjoitteissa käytetään telinevoimistelullisia elementtejä, jotka kehittävät monipuolisesti kehonhallintaa, tasapainoa, liikkuvuutta ja voimaa.

Taitotekijöistä painottuvat liiketaju, orientaatiokyky eli kyky hahmottaa raajojen ja kehon asennot sekä ajan arviointikyky.

Liikkuvuus kehittää yleistä taitotasoa ja kehon elastisuus vaikuttaa liikkeiden toteuttamiseen. Hyvä liikkuvuus mahdollistaa laajat liikeradat sekä tukee fyysisiä ominaisuuksia, kuten voimantuottoa ja nopeutta.

Kehonhallinta vaikuttaa mm. tasapainoon, kykyyn säädellä liikkeitä ja niiden sujuvuutta, sekä rytmikykyyn, joita tarvitaan kaikissa urheilulajeissa.

Voiman harjoittaminen oman kehonpainolla lisää voima-ominaisuuksia. Voimaharjoittelu on osin räjähtävää voimaa ja kimmoisuutta lisäävää joka vaikuttaa lihasten hermotukseen ja auttaa osaltaan lajitaitoja kehittymään.

Harjoitteet perustuvat liikemallikehittelyyn joten jokainen voi harjoitella oman taitotasonsa mukaisesti.

Telinesalilta ovat saaneet hyvää tukea oman lajin harjoitteluun mm. jääkiekkoilijat, jalkapalloilijat, taitoluistelijat ja golffarit, hiihtäjät, yleisurheilijat, painijat.

Muidenkin urheilulajien edustajat ovat tervetulleita telinesalille monipuolisen harjoittelun pariin! Ota yhteyttä ja suunnitellaan sinun ryhmällesi - tai useammalle ryhmälle yhteinen - oma harjoituspaketti esimerkiksi kesäharjoitteluun. Ohjaajana toimii Miro Naukkarinen ( liikuntaneuvojan oppisopimuskoulutuksessa 2019 saakka )

Ystävällisin terveisin Ylivieskan Voimistelun ja Liikunnan telinevoimistelujaoston toiminnanjohtaja Heli Virta p. 0404130968 / 0440778761 yvoli.teline@gmail.com

PS: Tässä Jyväskylän yliopistossa opinnäytetyönä tehty tutkimus MONIPUOLISEN HARJOITTELUN YHTEYDET 10 –VUOTIAIDEN

JUNIORIJÄÄKIEKKOILIJOIDEN TAITOJEN KEHITTYMISEEN

Maiju Kedonperä & Johanna Sinivaara

https://jyx.jyu.fi/dspace/bitstream/handle/123456789/9587/URN_NBN_fi_jyu-200754.pdf?sequence=1   
Lisää uutisia
Voimistelu
«  Joulukuu   »
Kategoriat